Charif Mews

Charif Mews (24) is geboren en getogen is Assendelft. Als ondernemer en programmeur houdt hij zich bezig met innovatieve oplossingen voor nieuwe uitdagingen. Charif zet zich als lijsttrekker in voor de Piratenpartij in Noord-Holland.

_DSC0562small Charif - goed

Wat zou je willen bereiken?

“Politiek is marketing geworden. Politici doen verkiezingsbeloften om bepaalde achterbannen te paaien en kunnen deze vervolgens niet waarmaken. Dit moet anders. Feiten moeten belangrijker worden dan verkiezingsbeloften en we moeten het politieke systeem zo aanpassen dat lange termijn visies zich kunnen ontwikkelen. Er zijn zat mensen die mooie ideeën hebben over hoe we vooruit kunnen gaan. Ik wil zorgen dat deze mensen in de politiek zelf een stem krijgen.”

Waar maak je je druk om?
“Ik maak me zorgen over het afbreken van de democratie. Omdat wetten niet door rechters aan de grondwet getoetst kunnen worden kunnen de meest verschrikkelijke en zinloze wetten worden aangenomen door de Eerste Kamer. Als je kijkt naar andere Europese landen waar dit zo is geregeld kan je die niet vinden. Ethiopië is een land waar dit ook zo geregeld is! Nederland loopt hierin gigantisch achter.”

Je maakt je hard voor een transparante overheid. Waarom is dit belangrijk?

“We hebben de laatste maanden tal van voorbeelden gehad van corrupte politici die dingen deden die het daglicht niet kunnen verdragen. De enige reactie van de andere partijen is het aanvallen van deze politici. Maar niemand stelt de goede vragen. Je moet niet alleen Opstelten en Teeven aanpakken, je moet voorkomen dat de volgende Opstelten en Teeven kunnen opstaan. Een transparante overheid kan hier voor zorgen.”