Ondersteuningen

Op deze pagina staan bekende en minder bekende Nederlanders die onze ideeën steunen. Wil je hiertussen staan? Stuur dan je ondersteuning, liefst met foto, of misschien zelfs een filmpje, naar matthijs [at] piratenpartij [dot] nl

George van Houts (1958, acteur, cabaretier, tekstschrijver, Burgerinitiatief Ons Geld)

“Zo! Na dertig jaar, met onderbrekingen, lid geweest te zijn keer ik per heden D66 de rug toe. Waar ik ooit bewonderaar was van kunst- en filosofie- en paradoxliefhebber Hans van Mierlo en ik Aad Nuis hoog had zitten evenals Jan Terlouw is de partij geen schim meer van wat ze ooit was. D66 stond voor intellectuele brille en kunstzinnig humanitair liberalisme. Nu is de partij verworden tot arrogante-ventjes/grietjes-met-één been -in-een-toekomstig-bankenbaantje-technocratenclub. Jammer. Ik ga me nu verdiepen in De Piratenpartij: voor legalisering van alle drugs en het omarmen van de cryptocurrencies bijv.”

Burgerinitiatief Ons Geld: “Al bijna 100.000 handtekeningen voor het burgerinitiatief Ons Geld. Dit is goed nieuws en bewijst hoezeer het onderwerp leeft in Nederland.”

Linda Duits (1976) is onderzoeker, publicist en docent gespecialiseerd in populaire cultuur. Ze is verbonden aan de Universiteit Utrecht. @lalalalinder:

Linda Duits portret kleiner

“Het gebrek aan kennis over ICT bij onze bestuurders is stuitend. In een tijd van ingrijpende digitalisering is het essentieel dat politici wel weten waar de valkuilen en de kansen zitten. De Piratenpartij heeft die kennis, en weet hoe ze via verschillende vormen van participatie ervoor kan zorgen dat de overheid deelt in de collectieve wijsheid van de burgers. Als wetenschapper sta ik bovendien voor vrije, toegankelijke kennis. Dit speerpunt van de Piratenpartij vertaalt zich naar alle relevante politieke deelgebieden: niet alleen het onderwijs, maar bijvoorbeeld ook de zorg.”

Jelle Brandt Corstius (1978) (Reisjournalist)

Ancilla Tilia (Activiste, model, presentatrice)

Waarom ik piraat ben“: “Uiteindelijk is het de politiek die vernieuwing moet realiseren. Vandaar dat ik de Piratenpartij steun, waar vernieuwing en bevrijding zich niet alleen maar laten gijzelen door bescherming.”

Nathanael Korfker (VU-student, auteur, Maagdenhuis-bevrijder)

“Een nieuw continent betekent een hernieuwde strijd voor idealen die elders al zijn gerealiseerd. Het internet is dat nieuwe continent en de Piratenpartij is de enige die inziet dat daar ook weer gestreden moet worden voor zaken als democratie en transparantie.”

Rickey Gevers (Cybercrime specialist):

MC DRT (Artiest/ Hiphop activist):

MC DRT rapt over Piratenpartij bij KXradio

“Zelf ben ik de hoop verloren voor de huidige vorm van (schijn)’democratie’ waarbij we de echte poppenspelers nooit zien. Juist daarom benijd ik de Piratenpartij, omdat zij verandering willen brengen met een oprechte motivatie!”

Rolling Stoned (magazine voor cannabisten en hobbykwekers): “Waarom opnieuw twijfelen tussen de bekende plucheklevers van VVD, PvdA of D66? Stem Piratenpartij, want die zijn onverbloemd en volledig voor legalisering van cannabis!”

Loulou van Ravensteijn (Werkt in Artificial Intelligence. Into-Tech Vlogger voor IntoConnection. Studeerde aan Wageningen en Imperial College London. Oud-nachtsraadlid Nachtburgemeester Amsterdam.)

Loulou 10710352_10152298562460780_7307378102955070123_o

“Voor alle zwevende kiezers in Noord-Holland, stem morgen op de Piratenpartij Noord-Holland, ik sta op nr 12 op de lijst. De Piratenpartij is de enige partij die inziet dat technologische vooruitgang ons ook kan helpen op democratisch vlak. Het is de enige partij die inziet dat het internet een wonderlijk ding is en een verworvenheid, maar dat we zelf sturing moeten geven. De Piratenpartij is de enige partij die techniek inzet om bestuur opener te maken. Dat vind ik gaaf. Dat is de toekomst. Geen lame inspraakavonden meer in een achterafzaaltje, maar inspraak voor iedereen, met een klik op je telefoon. Ik ben piraat. Stem morgen, lijst plek 12, Loulou van Ravensteijn, Piratenpartij Noord-Holland.”

Arjen Kamphuis (Futurist, IT security specialist)

Steun Arjen_Gendo_portrait

Als ik nog in Nederland zou wonen zou ik PP stemmen. Het gebrek aan kennis over IT in de politiek kost Nederland vele miljarden Euro’s die we niet hebben. Veel erger is het verlies van privacy en veiligheid door slecht IT-onderwijs en nog slechter IT-beleid. Een frisse blik en scherpe input van een Piraat is hard nodig.
Tofik Dibi 

Tofik_Dibi_2

Ai! Amsterdam

Berend Jan Bockting (filmrecensent Volkskrant, freelance journalist)

Sven Gerrets  (Filmjournalist bij VPRO/Cinema.nl, event creative, nerd)

Has Cornelissen (Stichting Legalize)

haskl-d17d7

Erik de Vlieger (ondernemer, publicist, ambassadeur Gered Gereedschap)

Erik de Vlieger over telefoontaps

Insayno (rapper): Piratenpartij (bij EP2014 verkiezingen)

Alexander Klöpping (Technoviking. Founder . Dean ) (Bij GR2014 verkiezingen Amsterdam)

JOVD (De Jongerenorganisatie van de VVD) (Tijdens GR2014 verkiezingen):

JOVD-Voorzitter Christiaan Kwint: “Vrijheid is meer dan alleen lage lasten. Veel belangrijker is een overheid die de privacy van haar burgers respecteert. De VVD lijkt dit door een verlangen naar veiligheid en controle te zijn vergeten.”

Vrijheid from JOVD on Vimeo.

“Vrijheid is weten dat je dochter onbespied kan shoppen. Vrijheid is e-mailen zonder een overheid die meeleest. Vrijheid is bellen zonder afgeluisterd te worden. Vrijheid is zonder je legitimatie over straat mogen. Vrijheid is leven in een samenleving waarin de overheid je vertrouwt.

De JOVD staat voor een vrijer Nederland, waar privacy een grondrecht is. De JOVD staat voor een overheid die mensen niet wantrouwt, maar vertrouwt.”

Dimitri Tokmetzis (Journalist): Ik kies voor de Piraten” (Bij Tweede Kamerverkiezingen 2012)

Beeld: De Correspondent

“Ik steun de Piraten omwille van het experiment, de mogelijkheid van een meer feitenlijke, pragmatische politiek. Volgens mij hebben we dat harder nodig dan ooit. Dan helpt ieder beetje. Ook één zetel.”

TDTMCM (Nederlandstalige Rockband uit Amsterdam Noord): “W R P Raad”