ALV Piratenpartij Amsterdam: Veel nieuwe gezichten

Op zondag 7 juni hield de Piratenpartij Amsterdam haar tweede Algemene Ledenvergadering bij de Tolhuistuin. Ondanks het zonnige weer was er een goede opkomst met veel nieuwe gezichten.

ALV 7-6-2015 IMG_0008

We begonnen met een kritische blik op onze Statuten en het concept voor ons Huishoudelijk reglement. Dit was niet het leukste onderwerp maar voor onze jonge afdeling wel een belangrijke om er voor te zorgen dat de basis stevig staat. Het was dan ook goed om te zien dat dit onderwerp uitvoerig is behandeld en de ALV veel verbeterpunten voor het Huishoudelijk Reglement heeft aangedragen. Een volgend concept voor het HR waarin al deze kritiek is opgenomen wordt de volgende ALV besproken.

Nadat we dit deel hadden afgerond vertelde Thomas de Groot over het werk dat hij samen met Jelle de Graaf voor de Bestuurscommissie in Amsterdam West verricht. Hij bracht onder andere naar voren dat de Piratenpartij als enige partij burgers niet in de eerste plaats als overlastgevers ziet en illustreerde dit met een voorbeeld over fietsparkeerplekken.

Matthijs Pontier vertelde dat de samenwerking met De Groenen bij de Waterschapsverkiezingen vruchten had afgeworpen. Om meer politieke ervaring op te doen zal hij, zolang zijn agenda het toestaat, in een fractie samen met Ronald Schönberger de Piratenpartij vertegenwoordigen in het Waterschap Amstel, Gooi & Vecht. Woensdag 10 juni wordt hij beëdigd, maar tijdens het inwerkprogramma was hij al een aantal interessante punten tegengekomen waar de Piratenpartij zich op kan richten. Hoe zal de beveiliging van op afstand bestuurbare bruggen en sluizen bijvoorbeeld geregeld zijn? Zijn deze mogelijk te hacken? Is e-democracy toe te passen in het Waterschap?

In het laatste gedeelte van de vergadering werden verschillende onderwerpen bedacht om in een groepje verder over te praten. Aan het eind van de vergadering gaven de groepjes een samenvatting van wat was besproken. Een van de groepjes sprak over het oprichten van de Jonge Piraten. Een inhoudelijk groepje sprak over meer professionele vrijheid in het onderwijs en meer persoonlijke vrijheid als het gaat om zaken als abortus en euthanasie.

 

ALV 7-6-2015 IMG_0010ALV 7-6-2015 IMG_0014ALV 7-6-2015 IMG_0015

Een communicatie-groep sprak over de oprichting van een PR-team. Jelle en Thomas spraken de intentie uit om meer te communiceren over hun werk in Amsterdam West en gaven aan dat zo’n PR-team ze hier goed bij zou kunnen helpen. Ook werd gesproken over PirateTalks, of zelfs een heel festival met lezingen, presentaties en muziek.

Nadat de vergadering werd gesloten dronken we nog een biertje in de zon op het terras van de Tolhuistuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.