Begrafenistoespraak voor TTIP en CETA

Zaterdag 28 mei hebben we met een brede coalitie van organisaties gedemonstreerd tegen TTIP en CETA. We liepen in een “vrolijke begrafenisstoet” door het centrum met een lijkkist om “de verdragen te begraven”. Matthijs Pontier sprak deze afscheidswoorden voordat TTIP en CETA onder de zoden werden gestopt.

TTIPdemo 28-5-2016 voordoek Matthijs 13327472_1148430775209648_7679954402682374091_nWe staan hier op een mooie dag, vanwege een mooie gelegenheid, maar met een trieste aanleiding Europa, die oorspronkelijk de familie bij elkaar zou moeten gaan houden, heeft een serieus probleem: ze blijkt opgegroeid tot een goedgelovige nymfomaan, met een hele slechte smaak.

Telkens laat ze zich naaien door grote multinationals, die haar drogeren en vervolgens verleiden met mooie praatjes, maar die die haar alleen maar willen bezwangeren om de kinderen die daaruit ontstaan ook te misbruiken. Telkens ontstaat er weer een nieuw gedrocht, dat over iedereen heen schreeuwt, waardoor de rest van de familie niet meer gehoord. Dat de internetverbinding sloopt. En dat alle mogelijkheden misbruikt om iedereen te bespieden.

begrafenis TTIP-750x486Zo hadden we SOPA en PIPA. Later kwam ACTA. En elke keer waren wij er als Piratenpartij vanaf het allereerste begin bij om deze gedrochten, die alleen maar voor ellende zouden gaan zorgen, te aborteren, voordat ze het licht zagen.

Maar bij TTIP en CETA ontstonden hobbels op de weg. Hypocriete religieuze fanatici, met een heilig geloof in een ongereguleerde vrije markt, maar dan wel alleen op de gebieden waar hen dat uitkomt, verzetten zich tegen de abortus van TTIP en wilden de perverse multinationals geen strobreed in de weg leggen.

Toen TTIP en CETA geboren werden, bedekten Europa en de multinationals hem direct, voordat iemand anders hem zou kunnen zien. Wat een lelijke gedrochten!

TTIP begrafenis Amsterdam-TTIP-611x328TTIP groeide als kool en werd al snel een Big Brother. Toen we met TTIPLeaks het masker afzetten, bleek TTIP niet alleen veel groter, maar ook nog afschrikwekkender dan al zijn voorgangers. Wat een misdadig monster! Hij beloofde gouden bergen, maar maakte in werkelijkheid vele mensen werkloos. Hij bleek koopziek, en haalde steeds ongezonde producten in huis, zonder label. Hij pakte al ons zaad af, zodat alleen het zaad van de multinationals nog gebruikt kon worden. Hij hielp die geldwolven met het oplichten en misbruiken van burgers, en hij probeerde bij zoveel mogelijk mensen de tong af te snijden, zodat ze niet zouden kunnen gillen!

TTIPdemo 28-5-2016 ed42782a-0fcb-40a3-bfe2-4b6b0d3d97baEerst probeerden we als familie TTIP overal weg te jagen. Onze vrienden jaagden TTIP weg uit Amsterdam. En toen TTIP zich in het water verstopte, namen we als Piratenpartij het initiatief om TTIP ook uit de Waterschappen te  verjagen.

Maar na TTIPLeaks werd de situatie helemaal onhoudbaar en kregen we als familie genoeg mensen mee in het complot om TTIP en CETA te vermoorden.

En hier liggen ze dan nu, in hun kist. Als het van de politie mocht, zouden we CETA en TTIP, wat mij betreft nu ter plekke cremeren, met hun verschrikkelijke broertje TiSA er direct bij om te voorkomen dat de lijken opgegraven kunnen worden en terugkomen als monster van Frankenstein!

In mijn hand heb ik een aantal condooms, zodat, als Europa zich weer eens wil laten naaien door een stel grote multinationals, er niet opnieuw van dit soort gedrochten ontstaan. En als dat dan toch gebeurt, laten we die dan zo snel mogelijk aborteren; desnoods postnataal!

Maar we willen het niet alleen hebben over wat mis gaat, maar ook met positieve alternatieven komen. Laten we met zijn allen Europa helpen om leukere partners te vinden! Als Piratenpartij hebben we ervoor gekozen de problemen van Europa bij de kern aan te pakken, zodat we haar kunnen helpen om betere keuzes te maken. Op de website https://www.peoplesconstitution.eu kun je meeschrijven aan een nieuwe grondwet voor Europa, maar dan wel voor mensen en door mensen, zodat Europa zich niet langer laat naaien door machtsbeluste multinationals, maar de liefde bedrijft met ons allemaal. Als ze daarbij dan maar wel eerst even aan ons vraagt of wij dat zelf ook wel willen, zodat er wel een mooi kindje uit komt, zoals bijvoorbeeld het Alternative Trade Mandate

Maar nu eerst TTIP en CETA onder de zoden!

Matthijs Pontier was lijsttrekker voor de Piratenpartij tijdens de Europese verkiezingen in 2014 en stelt zich kandidaat om voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 opnieuw lijsttrekker te worden.

TTIP dodenfeest ChIiptjWIAE_G1t

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.